Зворотній дзвінок

Особливості догляду за меблями з натуральної шкіри

Шкіряні меблі від виробника Steel-Land – це солідна покупка, яка, безумовно, довгий час буде служити вам і радувати вас. Однак, запорука довговічності шкіряних товарів залежить не тільки від виробника, а й від експлуатації товару в домашніх умовах.

На відміну від замінника, натуральна шкіра – це “живий” матеріал і може мати прижиттєві позначки на поверхні. Наприклад: укуси комах, шрами. Це надає їй природнішого вигляду, а річ виглядає благородніше. Щоб відрізнити природну відмітку від дефекту, необхідно промацати матеріал. Якщо шкіра є цілісною і структура не пошкоджена, це можна вважати природною відміткою. Зверніть увагу, на одній шкурі колір і фактура може незначно відрізнятися від іншої (залежно від частини шкіри), як відповідно і на готовому виробі.

Пильно дотримуйтесь інструкцій з експлуатації меблевої шкіри для продовження терміну служби меблів.

Правила експлуатації меблів зі шкіри.

Одним з важливих факторів збереження виробу – є правильне транспортування (після покупки в інтернет-магазині або в салоні) та умови зберігання натуральної шкіри.

Вологість та температура.

У побуті шкіра є міцним і легким в обігу матеріалом. Шкіряний виріб необхідно зберігати при температурі від +5С до +25С. Уникайте перепадів температури. Масова частка вологи у шкірі має становити не менше ніж 10–16%. Цей рівень легко підтримувати при відносній вологості приміщення в 50-80%. Шкіра добре поглинає та віддає вологу. При нижчих показниках вологості шкіра віддає вологу, що може призвести до її передчасної сухості та ламкості. Як наслідок цього на верхньому шарі можуть виникнути тріщини. Підвищена вологість у приміщенні також може призвести до псування виробу.

Тепло та сонячні промені.

Шкіряні дивани від виробника, ліжка та інші меблі, не можна ставити під прямі сонячні промені, під інтенсивні електроприлади (обігрівачі, лампи тощо), поруч із джерелами тепла (на відстань ближче 1.0 м).

За несприятливих умов шкіра швидко втрачає свої якості, якими вона й славиться: еластичність та м’якість. З’являються такі дефекти, як: плями, підвищена ламкість, може спостерігатися усадка матеріалу, зменшення щільності та маси.

Фарба.

Намагайтеся обмежити контакт шкіряного виробу з пігментованими та фарбуючими виробами. Наприклад: із кольоровими подушками, пледами, джинсами, газетами тощо. Особливо, якщо ваші меблі виконані зі світлої шкіри.

Їжа.

Заборонено використовувати великі шкіряні вироби як місце для їди. Не можна ставити на шкіру гарячі чашки та тарілки, класти їжу, фарбуючі продукти.

Навантаження.

Категорично не можна ставити на меблі важкі предмети, стрибати на шкіряних меблях, ставати ногами або сидіти на підлокітниках. Це може призвести до появи незворотних складок на шкірі. При транспортуванні великих виробів (шкіряні дивани, крісла зі шкіри, ліжка з натуральної шкіри) необхідно брати виключно за низ виробу.

Тварини.

Шкіра не стійка до людських та тваринних виділень. Уникайте контакту меблів з потом або тваринами, оскільки це може пошкодити верхній шар покриття шкіри та пошкодження її структури. Крім того, хатній улюбленець може подряпати ніжну шкіру.

Догляд та чищення.

Уважно підбирайте засоби для догляду за шкірою. Використовуйте лише засоби, які призначені для догляду за виробами з меблевої шкіри. Зверніть увагу, засоби для шкіри відрізняються від засобів для меблевої шкіри! Виключіть використання засобів із вмістом спиртових, ацетонових, лужних, сольових, абразивних речовин, оліфу, скипидару або інших агресивних компонентів. Тому що вони порушують покриття матеріалу.

Виконуйте догляд за вашим виробом. Бажано двічі на рік обробляти матеріал спеціальним складом для догляду за меблевою шкірою. Протирайте меблі сухою чи ледь вологою чистою м’якою тканиною. Якщо використовуєте пилосос для чищення, простежте, щоб насадка мала м’яку щіточку. Надлишок вологи на шкірі необхідно негайно промокнути серветкою або сухою тканиною.

Будь-яке мило та мильний розчин не підходять для чищення, тому що впливають на кислотність натуральної шкіри. Перед використанням вашого засобу для чищення, перевірте його дію на непомітній ділянці виробу і переконайтеся, що він не впливає негативно і не змінює колір шкіри.

Уникайте сильного тертя та натискання на матеріал. Витирайте його легкими рухами, переходячи від однієї частини виробу до іншої. Використовуйте тільки м’яку тканину або щітку для чищення ваших шкіряних меблів.

Висновок.

Якщо ви хочете вперше купити шкіряне ліжко в Україні, не бійтеся та не відмовляйте собі в цьому. Доглядати за меблями зі шкіри не складніше, ніж за меблями з тканини. Потрібно просто чітко дотримуватися правил експлуатації шкіряних виробів:

  • не розташовуйте шкіряні крісла, дивани, ліжка та інші меблі близько до джерел тепла. Мінімальна відстань між ними – 1м;
  • ідеальний рівень вологи в кімнаті з меблями із натуральних матеріалів – 50-80%;
  • світла шкіра може вбирати фарбу з інших предметів, тому уникайте її контакту з сильно пігментованими матеріалами;
  • не навантажуйте вироби зі шкіри важкими предметами та не сідайте на підлокітники;
  • не допускайте тварин на шкіряні меблі або використовуйте захисне покривало, якщо тварина уподобала ваше шкіряне крісло від фабрики Steel-Land;
  • використовуйте спеціальні засоби для чищення шкіряних меблів.

Пам’ятайте, засоби для шкіри відрізняються від засобів для меблевої шкіри. Не нехтуйте правильним доглядом за вашими улюбленими меблями і вони довгий час радуватимуть вас!